Muzikanten

The fastest drummer in the world!!! hum hum...


Sven is geboren in 1985 & opgegroeid te Zottegem. Al van voor de geboorte schopte en sloeg hij er op los in de buik van zijn mama. Op de leeftijd van 10 jaar begon hij dan eindelijk met het nemen van muzieklessen aan de Stedelijke Academie te Zottegem. Zijn voorkeur ging naar : de drums.

In 1999 werd hij de drummer van Lucky Shot, een punkrockband. Na een aantal jaar hield hij het “punkrockmilieu” voor bekeken en ging hij in andere bands gaan spelen als vaste of tijdelijke drummer. (bv. Concertband Opus 7, Electric Boogie, Ray Charles Tribute, Local 8, Les Aimables, …).  Dit leverde hem heel wat ervaring op in de verschillende muziekstijlen  Pop, Rock, Funk en Rock & Roll is zowat Sven’s passie als het op drummen aankomt.

Heden is hij drummer/percussionist bij Concertband Opus 7, , geeft hij privélessen in drums en percussie (www.drumcoach.be) enzorgt hij ervoor dat The BumbleBeez een strakke en ritmische coverband is.

Blaast met zijn saxen de kleren van je lijf!


Sinds jongsafaan zijn er twee grote interesses geweest waar Floris zich mee bezighield. Computers en muziek. Het was echter muziek dat de belangrijkste rol speelde tijdens zijn tienerjaren. Op 10-jarige leeftijd nam hij de saxofoon op via de muziekacademie en startte zo ook bij de plaatselijke fanfare te Sint-Andries, Antwerpen.

Na 4 jaar ASO-studies besloot Floris naar het KSO over te schakelen om daar verder te gaan in de lichte muziek. Hierna werd hij toegelaten aan het conservatorium van Gent voor Jazz saxofoon. Na 2 jaar besloot hij echter over te schakelen naar die andere interesse en begon hij, eveneens in Gent aan de hogeschool, een opleiding Toegepaste informatica. Voor sommigen een rare keuze maar voor Floris was het op dat moment de beste.


In het verleden speelde hij mee bij o.a. volgende groepen/projecten: Metropool Bigband, North-Side Bigband, Johnny Thrash’ Elvis Tribute, dirigent bij jeugd-harmonie Elewijt, dirigent bij Mini-Emotions, Moving Emotions, verscheidene reclamespots, Read Right Up, Children of the Street, Harmonie Arbeid & Kunst Sint-Andries, Bigband Ekeren-Donk, …