Muzikanten

WIE IS WIE?


Mooie, jonge, enthousiaste dame met een hemelse stem.


Sara was al van kindsaf een bezige hommel. Dansen, zingen, acteren: ze deed het allemaal. Het was echter de zangmicrobe die haar niet meer zou loslaten. Sara zingt graag, veel en in allerlei stijlen.


Als klein meisje stond ze op de eerste rij van het plaatselijke kinderkoor. Om haar stem verder te ontwikkelen, koos ze voor klassieke zang in de muziekschool van Zottegem. Maar het mocht allemaal wel wat dynamischer voor deze spring-in-het-veld en dus sloot ze zich aan bij verschillende muzikale projecten.


Solo of meerstemmig, begeleid door een volledige concertband of een eenzame piano: Sara, van alle markten thuis. Zo groeide ze uit tot een zangeres die in vele genres haar mannetje kan staan. Het jeugdige enthousiasme krijgt u er gratis en voor niets bij.

Nobody can play the piano as funky as he does!


Frederik was bij zijn geboorte in 1985 een sterrenkijkertje. Hij wou m.a.w. onmiddellijk de wereld zien!


Hij volgde een klassieke opleiding piano aan de muziekacademie van Waregem. Pas op z'n 20ste zette onze toetsenist zijn eerste stappen in het covercircuit. De eigenzinnige artiest richtte een aantal jaren later zelfs een Clouseau coverband op.


The BumbleBeez is momenteel zijn uitlaatklep en daar doet hij wat hij het liefste doet, namelijk creatief met muziek bezig zijn.

Huppelende vent met enorm veel fingerspitzengefühl


David heeft als klein manneke de klassieke muziekschool gevolgd waar hij onder andere piano leerde spelen.

Later, op 17-jarige leeftijd, werd hij gefascineerd door de 'basgitaar'. Het heeft hem nooit meer losgelaten.

Hij is zijn muzikale carrière in 1992 begonnen bij Guernica, een psychedelische rockband met newwave-invloeden . Na de split in 1999 volgde een lange periode van muzikale stilte.

Maar de drang om in een band te spelen werd hem te groot en hij ging als bassist te werk bij respectievelijk U-turn en Cookies For Breakfast.

Na zich te hebben verdiept in geluid-en opnametechnieken had David zin in iets totaal anders. Hij startte met een allround showband: Les Aimables. Na 5 jaar was het vuur er wat uit en na een korte pauze richtte hij samen met de toenmalige drummer Sven de partyband The BumbleBeez op.

Een stille vamp met een funky gitaar


Wendy is afkomstig uit Lebbeke en werd geboren in 1978. Sinds 2014 is ze de gitariste van de band. Hoewel muziek van kleins af aan een belangrijke rol speelde in haar leven, heeft het toch even geduurd vooraleer ze haar grote liefde ontdekte, namelijk… de gitaar. Sindsdien heeft deze haar niet meer losgelaten. Pop, rock, jazz, funk… Ze vindt het allemaal interessant. Haar muzikale ei geraakt ze dan ook volledig kwijt door te spelen in jazzcombo’s, in een fanfareorkest and… of course… bij The BumbleBeez.

The fastest drummer in the world!!! hum hum...


Sven is geboren in 1985 & opgegroeid te Zottegem. Al van voor de geboorte schopte en sloeg hij er op los in de buik van zijn mama. Op de leeftijd van 10 jaar begon hij dan eindelijk met het nemen van muzieklessen aan de Stedelijke Academie te Zottegem. Zijn voorkeur ging naar : de drums.

In 1999 werd hij de drummer van Lucky Shot, een punkrockband. Na een aantal jaar hield hij het “punkrockmilieu” voor bekeken en ging hij in andere bands gaan spelen als vaste of tijdelijke drummer. (bv. Concertband Opus 7, Electric Boogie, Ray Charles Tribute, Local 8, Les Aimables, …).  Dit leverde hem heel wat ervaring op in de verschillende muziekstijlen  Pop, Rock, Funk en Rock & Roll is zowat Sven’s passie als het op drummen aankomt.

Heden is hij drummer/percussionist bij Concertband Opus 7, , geeft hij privélessen in drums en percussie (www.drumcoach.be) enzorgt hij ervoor dat The BumbleBeez een strakke en ritmische coverband is.

Blaast met zijn saxen de kleren van je lijf!


Sinds jongsafaan zijn er twee grote interesses geweest waar Floris zich mee bezighield. Computers en muziek. Het was echter muziek dat de belangrijkste rol speelde tijdens zijn tienerjaren. Op 10-jarige leeftijd nam hij de saxofoon op via de muziekacademie en startte zo ook bij de plaatselijke fanfare te Sint-Andries, Antwerpen.

Na 4 jaar ASO-studies besloot Floris naar het KSO over te schakelen om daar verder te gaan in de lichte muziek. Hierna werd hij toegelaten aan het conservatorium van Gent voor Jazz saxofoon. Na 2 jaar besloot hij echter over te schakelen naar die andere interesse en begon hij, eveneens in Gent aan de hogeschool, een opleiding Toegepaste informatica. Voor sommigen een rare keuze maar voor Floris was het op dat moment de beste.


In het verleden speelde hij mee bij o.a. volgende groepen/projecten: Metropool Bigband, North-Side Bigband, Johnny Thrash’ Elvis Tribute, dirigent bij jeugd-harmonie Elewijt, dirigent bij Mini-Emotions, Moving Emotions, verscheidene reclamespots, Read Right Up, Children of the Street, Harmonie Arbeid & Kunst Sint-Andries, Bigband Ekeren-Donk, …